Tekst

Brandvertragende additieven voor papier

IntoChemicals biedt brandvertragers voor kraftpapier, (printbaar) reclamepapier en verschillende andere papierkwaliteiten.

Onze additieven zijn ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaring en voldoen aan alle geldende normen en wetgeving op het gebied van brandvertraging.

 

Neem contact op

Linker kolom

Voordelen en kostenbesparingen

 • Onze brandvertragende additieven voor papier bieden een optimale verhouding tussen kosten en prestaties. De totale kosten per vierkante meter papiermateriaal zijn niet alleen afhankelijk van de kosten voor het additief zelf, maar ook van de vereiste dosering.
 • De productlijn brandvertragende additieven van IntoChemicals is geoptimaliseerd om de kosten per m2 zo laag mogelijk te houden, door gebruik te maken van formuleringen met een uitstekende verhouding tussen prijs en prestaties.
Rechter kolom

Vergelijking met uw huidige technologie

Vergeleken met traditionele brandvertragende additieven, zoals mono ammoniumfosfaat en formuleringen op basis van ammoniumsulfaat/-sulfamaat, biedt het assortiment van IntoChemicals aanzienlijke voordelen:

 • Geen vrijkomend ammoniakgas in uw omgeving
 • Lagere verzwaring
 • Niet- of laag-corrosief
 • Uitstekende compatibiliteit met andere additieven, zoals acrylbinder en waterafstotende middelen.
 • IntoChemicals introduceert met trots een 100% organische (ammoniumvrije) en NIET-CORROSIEVE vloeistof.
Tekst

Producten

 • IC P-48 voor kraftpapier (40 g/m² - 120 g/m²)
  IC P-48 is een geoptimaliseerde ammoniumzoutformulering voor kraftpapier. Stabiele, transparante vloeistof. Voordelige formulering. Stabiel bij langdurige opslag (zakt niet). Geschikt voor gebruik met lijmpers of elk ander impregneersysteem. 
  TAPPI 461-test: 8% - 12% toevoeging. 
  NF P92-503 M1: 12-14% toevoeging.
 • IC P51L voor wit printbaar papier (100 g/m² - 300 g/m²)
  IC P51L is een geoptimaliseerde ammoniumzoutformulering voor wit printbaar reclamepapier. Stabiele, transparante vloeistof. Compatibel met acrylbinder. Geen ammoniakemissie tijdens droogproces. Stabiel bij langdurige opslag (zakt niet). Geschikt voor gebruik met lijmpers of elk ander impregneersysteem. 
  TAPPI 461-test: 8% - 12% toevoeging. 
  NF P92-503 M1: 13-15% toevoeging.
 • IC P-40 voor kraftpapier en verschillende papierkwaliteiten
  IC P-40 is een geoptimaliseerde ammoniumzoutformulering voor kraftpapier en verschillende papierkwaliteiten. Stabiele, transparante vloeistof. Compatibel met acrylbinder. Lage ammoniakemissie tijdens droogproces. Stabiel bij langdurige opslag (zakt niet). Geschikt voor gebruik met lijmpers of elk ander impregneersysteem. 
  TAPPI 461-test: 9% - 12% toevoeging. 
  NF P92-503 M1: 14-16% toevoeging.
 • IC NCL-50 voor corrosiegevoelige toepassingen
  IC NCL-50 is een geoptimaliseerde organische zoutformulering voor kraftpapier en verschillende papierkwaliteiten. 100% corrosievrije toepassing. Stabiele, transparante vloeistof. Compatibel met acrylbinder. Geen risico op vrijkomen ammoniakgas (organisch zout). Stabiel bij langdurige opslag (zakt niet). Geschikt voor gebruik met lijmpers of elk ander impregneersysteem. 
  TAPPI 461-test: 9% - 12% toevoeging. 
  NF P92-503 M1: 12-15% toevoeging.